Croissantje met ham

Aller Hande 1997
Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje gekoeld deeg voor partycroissants Danerolles,
  • 2 eetlepel(s) yogonaise Yofresh,
  • 1 eetlepel(s) Zaanse mosterd Huisman,
  • ½ eetlepel(s) geraspte mierikswortel potje, Kijhne,
  • 12 kerstomaatjes
  • ½ zakje verse bieslook á 15 g,
  • 6 plakken Bretonse ham

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Croissantjes oprollen volgens gebruiksaanwijzing en op bakplaat leggen.
  • In midden van oven croissantjes in ca. 8 à 10 minuten goudbruin en gaarbakken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje yogonaise, mosterd en mierikswortel tot sausje roeren.
  • Kerstomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
  • Elke plak ham in breedte in vier repen snijden.
  • Croissantjes opensnijden en snijvlakken bestrijken met mosterdsausje.
  • Repen ham dubbelvouwen en erop leggen.
  • Bieslook erover strooien en kerstomaatjes erop leggen.
  • Bovenkanten van croissantjes erop leggen.
  • Croissantjes op schaal leggen.

Voedingswaarden

Calories: 45 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Lunch / Varkensvlees