Croquettes de marrons

kastanjekroketten / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kastanjes
  • 2 eieren
  • bloem
  • zout
  • 3 eierdooiers
  • 40 g boter
  • paneermeel
  • suiker
  • frituurvet

Instructies

  • Kook de kastanjes.
  • Als ze gaar zijn, druk ze dan door een zeef.
  • Zet ze op een zacht vuur en meng er de boter en eierdooier door.
  • Geef er wat zout en suiker bij.
  • Roer tot het mengsel bindt.
  • Stort dan de massa op een blik en laat ze afkoelen.
  • Strooi wat bloem op een tafel en maak van de massa rolletjes door ze te rollen in de bloem.
  • Klop de eieren los in een bord.
  • Doe wat paneermeel op een ander bord.
  • Wentel de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • Bak ze vlak voor serveren in frituurvet van 175ºC.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch