Crostini met paprika en magor

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 50 g Magor
  • 1 voorgebakken ciabatta AH,
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 takjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper,
  • ½ theelepel suiker

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Paprika's schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Paprika's in flinterdunne reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Magor in 12 kleine stukjes snijden.
  • Ciabatta in 12 plakjes snijden.
  • Naast elkaar op grillplaat leggen en onder grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • 1 Takje basilicum toevoegen en ca. 1/2 minuut bakken.
  • Basilicum uit pan nemen (wordt niet meer gebruikt).
  • Paprikareepjes aan olie toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Ciabattaplakjes op schaal leggen en besprenkelen met rest van olie.
  • Paprikamengsel in midden van plakjes ciabatta leggen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Van andere takje basilicum 12 kleine blaadjes plukken.
  • Stukjes Magor op paprika leggen en garneren met blaadje basilicum.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Warme hapjes