Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 5 gr verse Provençaalse kruiden
- 1 potje groene olijven met knoflook 350 g
- 1 blikje tonijn in olie 185 g
- 1 blikje Ansjovis filets 48 g
- 1 blikje tomatenpuree
- cayennepeper
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 baguettes brood
Instructies
Voorbereiden
- Sjalotje en knoflook pellen en in keukenmachine fijnhakken.
- Kruiden van takjes nemen.
- Olijven en kruiden toevoegen aan sjalotmengsel en kort mengen.
- Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot glad mengsel draaien.
- Op smaak brengen met cayennepeper.
Bereiden
- Baguettes in 32 plakjes snijden.
- Tapenade met baguetteplakjes serveren.