Curry eieren met sperziebonen

AllerHande april 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 g witte rijst pak à 250 g
  • 1 zak panklare sperziebonen 250 g
  • 1 ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 70 g wokmix kip curry cocos pak à 140 g
  • ½ beker crème fraîche à 125 ml

Instructies

  • In pan met ruim kokend water eieren en rijst ca. 10 minuten koken.
  • In andere pan in kokend water sperziebonen in 8 à 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • In wok of koekenpan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Wokmix toevoegen en al omscheppend verwarmen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Rijst kort laten uitlekken.
  • Eieren afspoelen onder koud water, pellen, halveren en door curry roeren.
  • Sperziebonen en rijst op twee borden scheppen.
  • Curry-eieren erop scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch