De lekkerste eenvoudige stamppot zuurkool

De lekkerste eenvoudige stamppot zuurkool

Stamppot zuurkool is ook weer z'on oerhollands gerecht. Ik kreeg vaak vrienden van mijn kinderen aan tafel die zeiden geen zuurkool te lusten, maar na mijn stamppot geproefd te hebben maar bleven opscheppen
Porties: 4 tot 6
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1250 gram kruimige aardappelen
  • 1 pakje naturel zuurkool
  • 250 gram dobbelsteentjes vet spek
  • 2 lekkere rookworsten
  • Zakje jus voor stamppot
  • 25 gram roomboter
  • 250 ml water
  • Zakje stamppotjus

Instructies

  • Schil 1250 gram kruimige aardappelen en snij ze in niet te grote stukken
  • Was de aardappelen
  • Zet ze onder ruim water
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Haal de zuurkool uit de verpakking doe het in een vergiet
  • Spoel goed af met ruim koud water
  • (Dit maakt de zuurkool milder van smaak)
  • Doe de zuurkool bij de aardappelen in de pan
  • Haal de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappelen met zuurkool
  • Kook het geheel totdat de aardappelen goed gaar zijn.
  • Haal de rookworsten uit de pan.
  • Giet de aardappelen met zuurkool af
  • Zet een koekenpan op hoog vuur
  • Bak de vetspekblokjes glazig
  • (Bak ze niet te ver door)
  • En doe ze bij de aardappelen en zuurkool
  • Stamp het geheel goed
  • Schep het geheel om, om te zien of aardappelen goed gestampt zijn
  • Smelt 25 gram roomboter
  • Voeg 250 ml koud water en de inhoud van het zakje stamppot jus toe

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lekkere milde stamppot smeuige zuurkool stamppot die zelfs de niet echte zuurkool liefhebbers doet smullen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Land van herkomst Nederland