Deense sandwiches

AllerHande juni 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 50 g boter
  • 1 bosuitje
  • 2 zoetzure augurken
  • zout en peper
  • 100 g gerookte paling
  • 150 g grove paté
  • 6 plakjes Hollandse geitenkaas
  • 9 sneetjes Brabants roggebrood
  • 3 eetlepel(s) cranberrycompote

Instructies

  • In kom eieren loskloppen met slagroom.
  • In steelpan 1 eetlepel boter smelten en eimengsel erdoor roeren.
  • Ei al roerende laten stollen.
  • Bosuitje schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Augurken zeer fijn snijden.
  • Bosui en augurk met zout en peper naar smaak door rest van boter roeren.
  • Paling in stukken van 4 cm snijden.
  • Paté in 6 repen snijden.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Sneetjes roggebrood halveren.
  • Op 6 halve sneetjes roerei scheppen.
  • Hierover paling verdelen.
  • 6 Halve sneetjes royaal bestrijken met augurkenboter.
  • Geitenkaas erop leggen.
  • Laatste sneetjes bestrijken met cranberrycompote en paté erop leggen.
  • Sneetjes roggebrood op een platte schaal rangschikken en op buffet zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Lunch / Vis
Land van herkomst Denemarken