Dikke speculaasbrokken van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram boter
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram amandelen ontvliesde

Instructies

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
  • Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
  • Strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
  • De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
  • Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas