Djahé Saus 2

zoetzure gembersaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels gemberwortel gerapst
  • 1 teen knoflook gehakte
  • 1 theelepel ketoembar
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel javaanse suiker
  • 2 theelepel maïzena
  • 2 dl water kokend of bouillon

Instructies

  • Snij de ui in 12 smalle partjes en verwijder de rokken.
  • Fruit ze tot ze glazig zien en voeg geraspte gemberwortel en knoflook toe.
  • Goed omscheppen en dan ketoembar, citroensap, ketjap en suiker en 2 dl kokend water of bouillon erbij.
  • Omroeren en 5 min. laten pruttelen.
  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en bind de saus.
  • Laat alles nog 2 tot 3 min. zachtjes doorkoken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Indonesië