Dodine de canard au vin

repen van eend met wijn
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 jonge eenden
  • 300 g champignons
  • 250 g boter
  • 0,6 dl madera
  • 60 g ui
  • ½ dl bouillon
  • 250 g eendelever
  • ½ dl cognac
  • ½ fles rode wijn
  • 60 g wortelen
  • 60 g ham
  • bloem

Instructies

  • Doe 50 g boter in een ovenvaste schaal en leg hier de eenden in.
  • Braad de eenden 15 minuten in een oven van 200ºC.
  • Ze mogen niet helemaal gaar worden.
  • Snij het vlees van de eenden in lange repen en houd warm.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Smelt 50 g boter en stoof hierin de champignons gaar.
  • Meng de madera met de bouillon en voeg deze toe.
  • Kook het in tot het vocht bijna verdampt is.
  • Hak het reestant van de eenden in stukken.
  • Snij de wortelen, ui en ham in kleine blokjes.
  • Bak deze in 50 g boter samen met de gehakte eenden bruin.
  • Geef er wat bloem over en laat nog enkele minuten bakken.
  • Flambeer dan met de cognac.
  • Voeg de wijn toe en zout en peper.
  • Laat deze saus 20 minuten koken.
  • Zeef ze dan en bind ze met stukjes boter onder kloppen met een garde.
  • Snij de eendelever in 4 plakken en bak deze zodat ze binnen rose blijven.
  • Zet nu de repen enige minuten in de oven om ze gaar te laten worden.
  • Geef er de champignonragoût over en wat saus.
  • Serveer de plakken lever ernaast.
  • Lekker met spaghetti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dodine de canard au vin
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Eend / Gevogelte
Land van herkomst Frankrijk