Doufu Shaomai

dimsums met tahoepaddestoelvulling
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 gedroogde chinese paddestoelen
  • ½ blok tahoe 250 gram
  • 2 lente-uitjes
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 waterkastanjes uit blik
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • eetlepel(s) maïzena
  • 2 eetlepel(s) gedroogde zeewierreepjes
  • zout

Instructies

  • Paddestoelen 30 min. in heet water weken.
  • Tahoe in stukken snijden en fijn prakken.
  • Lente-uitjes fijn snipperen.
  • Gember schillen en fijn snipperen.
  • Waterkastanjes fijn snijden.
  • Stelen van paddestoelen verwijderen en hoeden heel fijn snijden.
  • Olie verhitten en gember en lente-uitje 2 min. zachtjes bakken.
  • Tahoe, waterkastanje en paddestoelen toevoegen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Op hoog vuur 2 min. roerbakken. Intussen ei splitsen en eiwit loskloppen.
  • Door tahoemengsel sojasaus, sesamolie en zout roeren.
  • Van het vuur nemen en helft van eiwit en maïzena erdoor roeren.
  • Laten afkoelen.
  • Deeglapjes vullen met mengsel en garneren met zeewierreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zie verder basisrecept dimsums.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch