Drie vissen in court bouillon
Ingrediënten
Voor de bouillon:
- 3 wortelen
- 1 prei
- 1 tak selderij
- 4 sjalotten
- 1 kleine venkelknol
- 1 klein stukje gember
- 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
- zout
- peper
- ½ liter water
- ½ liter witte wijn
En verder:
- 4 moten kabeljauw
- 4 moten schorpioenvis
- 4 moten zalm
Instructies
De bouillon:
- Maak de wortelen, de prei, de sjalotten en de selderij schoon en snijd ze fijn.
- Maak de venkelknol schoon en snijd hem in reepjes.
- Doe alle groenten in een pan met de gember, het kruidentuiltje, zout en peper.
- Giet er het water en de wijn bij, breng het aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
- Pocheer de vismoten afhankelijk van de grootte 6-8 minuten in de court-bouillon.
- Serveer per persoon een moot van elke vis in een diep bord met de courtbouillon en de daarin gekookte groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Desgewenst kunt u vlak voor het serveren nog een geutje room bij de bouillon voegen.