Drie vissen in court bouillon

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • 3 wortelen
  • 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 4 sjalotten
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 klein stukje gember
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
  • zout
  • peper
  • ½ liter water
  • ½ liter witte wijn

En verder:

  • 4 moten kabeljauw
  • 4 moten schorpioenvis
  • 4 moten zalm

Instructies

De bouillon:

  • Maak de wortelen, de prei, de sjalotten en de selderij schoon en snijd ze fijn.
  • Maak de venkelknol schoon en snijd hem in reepjes.
  • Doe alle groenten in een pan met de gember, het kruidentuiltje, zout en peper.
  • Giet er het water en de wijn bij, breng het aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
  • Pocheer de vismoten afhankelijk van de grootte 6-8 minuten in de court-bouillon.
  • Serveer per persoon een moot van elke vis in een diep bord met de courtbouillon en de daarin gekookte groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Desgewenst kunt u vlak voor het serveren nog een geutje room bij de bouillon voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Groenten / Vis
Land van herkomst België