Driekoningenbrood van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 dl melk
  • 25 gram gist
  • 10 gram zout
  • 125 gram boter
  • 1 eidooier
  • 50 gram amandelspijs
  • 1 gepelde amandel
  • poedersuiker

Instructies

  • Maak een gistbeslag van de bloem, de met de lauwe melk aangemaakte gist,
  • het zout, de wat afgekoelde gesmolten boter en de eidooier en laat het in een lauwwarme omgeving ± 3 kwartier rijzen.
  • Meng de amandelspijs door het deeg en vorm er een bol van.
  • Stop de amandel ergens binnenin het deeg.
  • Leg het op een beboterd bakblik en laat het nog een half uur narijzen.
  • Knip de bol aan de zijkanten in, zodat een kroon ontstaat.
  • Knip er aan de bovenkant de vorm van een ster in en bak het brood onderin een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten bruin en gaar.
  • Bestrijk het afgekoelde brood met gesmolten boter en strooi er met behulp van een sjabloon een ster van poedersuiker op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood