Dronken champignons

Dronken champignons

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kleine champignons*
  • 4 teentjes knoflook
  • 225 ml sherry of meer naar smaak
  • 1 middelgrote ui
  • platte peterselie
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 volle theelepel paprika poeder
  • 1 volle theelepel zoete gerookte paprikapoeder**
  • flink wat chilipoeder naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Veeg de champignons schoon met een droge doek en snijd afhankelijk van de grote doormidden of in vieren.
  • Snipper de ui en fijn en bak deze in de olie glazig, pers de knoflook uit en laat deze 1 minuutje mee bakken.
  • Bak de paprika poeder, de zoete paprika poeder en wat chili peper even mee dan mogen de champignons 2 minuten mee gebakken worden.
  • Giet dan de sherry erbij en meng alles goed door elkaar, de champignons zullen alle smaken en de vloeistof opzuigen.
  • Strooi redelijk wat zout erbij de champignons hebben dit echt nodig, en maal er wat peper overheen. Laat dit zeker 10 minuten op een zacht pitje pruttelen.
  • Strooi er dan de fijngehakte peterselie overheen en proef over er nog wat chili, zout en peper bij mag.
  • Laat de champignons een nacht in koelkast rusten, de volgende dag zijn ze op hun best.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Warme hapjes