Dubbelgebakken chocoladekoekjes
AllerHande september 2003
Ingrediënten
- 100 g boter
- 150 g witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g extra bittere chocolade
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen.
- Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen.
- Zelfrijzend bakmeel en ½ tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden.
- Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen.
- Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken.
- Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 minuten lichtbruin bakken.
- Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen.
- Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier.
- Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen.
- Koekjes nog ca. 20 minuten bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes.
- Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.