Dubbelgebakken chocoladekoekjes

AllerHande september 2003
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g extra bittere chocolade

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen.
  • Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen.
  • Zelfrijzend bakmeel en ½ tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden.
  • Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen.
  • Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 minuten lichtbruin bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen.
  • Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier.
  • Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen.
  • Koekjes nog ca. 20 minuten bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes.
  • Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch