Duitse curry met kruidenzuurkool en oma’s smulfrieten uit de airfryer

Duitse curry met kruidenzuurkool en oma’s smulfrieten uit de airfryer

Voor tweepersonen, 14 punten per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kip braadworst of kalfsaucijs (is hetzelfde aantal in punten)
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 ml Remia tomaten ketchup
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels erythritol Greensweet suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ¾ eetlepel kerriepoeder
  • pittige kruidenzuurkool hoeveelheid naar smaak, is 0 punten
  • 200 gram Aviko’s oma’s smulfrieten uit de airfryer
  • 100 ml water
  • 2 theelepel becel light
  • eventueel
  • 4 eetlepels Remia fritessaus 5% 2 per persoon, dan komt er 1 punt per persoon bij!!!!!!

Instructies

  • Maak de frieten in de airfryer volgens de verpakking.
  • De zuurkool eet je er rauw bij, hoeveelheid naar smaak.
  • Braad de kipbraadworst zonder olie of vet in 10 minuten in een grillpan gaar.
  • Fruit de ui in de Becel aan en voeg de tomatenpuree en toe en roer even goed door elkaar.
  • Voeg 100 ml water toe en de balsamicoazijn, tomatenketchup en de Greensweet Erythritol suiker en meng goed. Laat een paar minuutjes pruttelen op zacht vuur.
  • Snij ondertussen de braadworst in stukjes en voeg toe.
  • Maak af met de sojasaus, chilipoeder en kerrie (naar smaak).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Duitsland