Echte kruidnootjes
Ingrediënten
ca. 50 pepernoten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram basterdsuiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 40 gram boter in kleine stukjes
- 2 eetlepel(s) melk
Verder nodig: bakpapier, huishoudfolie
Instructies
- Boven een kom bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespunt zout zeven. Boter en melk toevoegen en alles met de vingers tot kruimels wrijven. Vervolgens het deeg tot een bal kneden. Het deeg in huishoudfolie verpakken en in ca. 30 minuten in de koelkast stevig laten worden.
- Oven op 175 °C voorverwarmen. De bakplaat met bakpapier bekleden.
- Van het deeg balletjes met een doorsnede van ca. 1 cm rollen. Balletjes op de bakplaat leggen en met de duim iets platter drukken.
- Kruidnootjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Kruidnootjes van het bakpapier nemen en laten afkoelen. Kruidnootjes luchtdicht bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
kruidnootjes met chocolade
Meng door het deeg 50 g fijngehakte bittere chocolade en maak de kruidnootjes zoals hierboven beschreven.
Meng door het deeg 50 g fijngehakte bittere chocolade en maak de kruidnootjes zoals hierboven beschreven.
Voedingswaarden
Calories: 15 kcal | koolhydraten: 2 g | Vet: 1 g