Eend in saus met roze pompelmoes

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eendenfilets
  • 3 roze pompelmoezen
  • dl droge witte wijn
  • 3 soeplepels maïzena
  • 1 soeplepel kristalsuiker
  • 2 soeplepels arachideolie
  • wat boter en suiker
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • wilde rijst
  • wat groen om te garneren

Instructies

  • Pers 2 pompelmoezen uit.
  • Snijd de derde in partjes zonder velletjes.
  • Kook de wilde rijst.
  • Kruid de eendenfilets en bestrooi ze met wat maïzena.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op zacht vuur ± 10 minuten, te beginnen met de velkant.
  • Zet het vlees opzij en houd het warm.
  • Gooi het braadvet weg.
  • Strooi de suiker in een pan en laat die karameliseren.
  • Blus de pan met witte wijn en breng aan de kook.
  • Los 2 soeplepels maïzena op in het sap van de 2 pompelmoezen en voeg dit bij de bereiding.
  • Breng al roerend aan de kook om een gebonden saus te bekomen.
  • Snijd de eendenfilets in sneetjes en schik die op de borden.
  • Giet er de saus over met de partjes pompelmoes, gestoofd in wat boter en suiker.
  • Dien op met de rijst en versier met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst België