Eendeborstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendeborstfilets gerookte / in plakjes
  • ¼ krop rode sla
  • ¼ krop eikebladsla
  • ¼ krop rode krulsla
  • krop kropsla
  • 2 eetlepel(s) amandelschaafsel
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel(s) notenolie

Voor de saus:

  • 3 perziken
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) water

Instructies

  • Verwijder het meeste vet van de eendeborstfilets.
  • Maak de slasoorten schoon en was ze grondig.
  • Snijd ze niet te fijn en meng er wat notenolie door.
  • Laat het amandelschaafsel in een hete oven van ± 200°C licht kleuren.
  • Leg in het midden van de borden wat salade en strooi er wat gekleurd amandelschaafsel over.
  • Schik er de zeer dun gesneden eendeborstplakjes cirkelvormig omheen en versier met 4 halve kerstomaatjes.
  • Mix de perziken, de mayonaise, de azijn en het water kort tot een glad sausje en lepel dat rond de eendeborstfilets.
  • Draai vlak voor het serveren nog wat versgemalen peper over de salade en serveer eventueel met een lichtgeroosterd toastje.
  • U kunt deze salade ook bij een lekkere pastei, of ham geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Salade