Eenden borstfilet met venkel

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol ca. 400 g,
  • zout
  • 1 sjalotje
  • 10 gewelde pruimen zakje á 250 g, AH,
  • 1 schaaltje eendenborstfilets ca. 150 g,
  • peper
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ eetlepel(s) allesbinder

Instructies

  • Venkel wassen, schoonmaken en in plakken van ca. 1 cm snijden.
  • Plakken halveren.
  • Venkel in pan met ruim water en zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • In zeef laten uitlekken.
  • Intussen sjalotje pellen en snipperen.
  • Pitten uit pruimen snijden.
  • Eendenborstfilets in reepjes van ca. 2 cm breed snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en filetreepjes al omscheppend op hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • Rest van olie in wok schenken en verhitten.
  • Venkelplakken en sjalot al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken.
  • Filetreepjes, pruimen en 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten