Eendenborst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 8 verse vijgen
  • 1 takje laurier
  • rozemarijn
  • 3 ½ dl rode wijn
  • dl bruine fond
  • 1 soeplepel honing
  • 80 gr boter
  • suiker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bak de eendenborstfilets 15 minuten aan de velkant en 5 minuten aan de andere kant en kruid ze dan met peper en zout.
  • Snijd de vijgen in vieren, leg ze in een ovenschaal besprenkel ze met 1 dl rode wijn.
  • Bestrooi ze met een beetje suiker en bak ze 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Laat de rest van de wijn met de honing, de laurier, de rozemarijn en de bruine fond tot de helft inkoken en bind de saus vervolgens met de boter.
  • Snijd de eendenborstfilets in plakken en dien die op met de vijgen en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België