Eendenborstfilet met groene pepersaus

Eendenborstfilet met groene pepersaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 38 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborst
  • 10 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el groene peperkorrels
  • 1 sjalot
  • 10 gram boter
  • zout
  • peper
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot met wat zout.
  • Voeg de cognac, kalfsfond, groene peperkorrels en zet het vuur laag.
  • Laat 15 à 20 minuten inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur.
  • Snijd de eendenborst aan de vetkant kruislings in.
  • Bak de eendenborst op de vetkant aan gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Voeg zout, peper en de tijm toe en keer hem dan om.
  • Bak deze zijde nog 5 minuten tot de gewenste gaarheid. (Voor mij rosé)
  • Voeg zout, peper en de tijm toe
  • Haal de eend uit de pan en laat hem 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over de borden en giet er de saus over.
  • Ik gaf er haricots verts bij.

Voedingswaarden

Calories: 317 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte