Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eendenborstfilet
- 2 perziken
- tijm
- 1 el rietsuiker
- 10 gram boter
- 5 cl kippenbouillon
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten laar.
- Als je verse perziken hebt ontvel deze dan. nijd in tweeën en verwijder de pit.
- Eendenborstfilet met perzik
- Leg de halve perziken in een ovenschaaltje. nijd de boter in stukjes en leg deze tussen de perziken.
- Strooi de rietsuiker en tijm over de perziken.
- Verwarm de oven voor op 160°c
- Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
- Bestrooi de filet met zout en peper. et een koekenpan op middel hoog vuur en bak de eendenborst circa 8 minuten aan de velkant.
- Draai daarna de filet om en bak deze nog een minuut of 4.
- Haal de filet uit de pan, pak deze in in aluminiumfolie en laat deze een minuut of 10 rusten.
- Zet de ovenschaal met de perziken in de oven gedurende 10 minuten.
- Deglaceer de koekenpan met de kippenbouillon en laat deze voor de helft inkoken.
- Snijd de eendenborst in plakken.
- Verdeel de eendenborstplakjes over de borden
- Geef daar de perziken bij.
- Voeg aan het perzik-botermengsel de ingekookte kippenbouillon toe en schenk dat over de eendenborst en de perziken.