Eendenborstfilet met perzik

Eendenborstfilet met perzik

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 2 perziken
  • tijm
  • 1 el rietsuiker
  • 10 gram boter
  • 5 cl kippenbouillon
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten laar.
  • Als je verse perziken hebt ontvel deze dan. nijd in tweeën en verwijder de pit.
  • Eendenborstfilet met perzik
  • Leg de halve perziken in een ovenschaaltje. nijd de boter in stukjes en leg deze tussen de perziken.
  • Strooi de rietsuiker en tijm over de perziken.
  • Verwarm de oven voor op 160°c
  • Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
  • Bestrooi de filet met zout en peper. et een koekenpan op middel hoog vuur en bak de eendenborst circa 8 minuten aan de velkant.
  • Draai daarna de filet om en bak deze nog een minuut of 4.
  • Haal de filet uit de pan, pak deze in in aluminiumfolie en laat deze een minuut of 10 rusten.
  • Zet de ovenschaal met de perziken in de oven gedurende 10 minuten.
  • Deglaceer de koekenpan met de kippenbouillon en laat deze voor de helft inkoken.
  • Snijd de eendenborst in plakken.
  • Verdeel de eendenborstplakjes over de borden
  • Geef daar de perziken bij.
  • Voeg aan het perzik-botermengsel de ingekookte kippenbouillon toe en schenk dat over de eendenborst en de perziken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte