Eendetaart met Kervelroom

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram eendeborst
  • 100 gram eendelever
  • 150 gram aardappels
  • 20 gram boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 ½ eetlepel cognac
  • Zout en peper
  • 7 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
  • Schil de aardappelen en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
  • Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cognac toe.
  • Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Bereiden:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide deegplakjes op elkaar uit en steek 2 ronde lappen uit (één met een diameter van 18 cm en één met een diameter van 24 cm).
  • Leg de grote deeglap op een vochtige bakplaat.
  • Schep de vulling erop, laat de rand vrij, en bestrijk de rand met water.
  • Bedek met de kleine deeglap en druk de randen goed op elkaar.
  • Bestrijk het deeg met eidooier.
  • Teken met een mesje een cirkel (diameter 12 cm) op de bovenkant van de taart als deksel.
  • Bak de taart in de oven gedurende 30-40 minuten.
  • Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
  • Snijd het deksel los.
  • Giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten met het deksel erop.
  • Laat de taart na het bakken nog 10 minuten staan.
  • Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze eendetaart met kervelroom is een smaakvol en feestelijk gerecht voor liefhebbers van hartige taarten. Geniet van de rijke smaken en texturen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hartige taart