Eiercurry 2

AllerHande september 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel(s) gemalen koriander ketoembar
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
  • 1 blik gepelde tomaten 400 g
  • zout
  • cayennepeper
  • 4 takjes koriander

Instructies

  • Eieren in ca.10 minuten hard koken.
  • Eieren laten schrikken en laten afkoelen.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken.
  • Laurier, knoflook, koriander en komijn ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
  • Kurkuma erover strooien.
  • Tomaten met vocht toevoegen.
  • Curry al roerende aan kook brengen en in ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
  • Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Eieren pellen, halveren en in curry ca. 5 minuten verwarmen.
  • Koriander erboven fijnknippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met basmatirijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei
Land van herkomst India