Eiercurry met naanbrood
Allerhande 02 2004
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepel olie
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 centimeter verse gemberwortel geraspt
- 1½ eetlepel milde Indiase currypasta pot, of kerriepoeder
- 3 tomaten in stukjes
- 1 pak naanbrood voorgebakken, 2 stuks
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Eieren in 8 minuten hard koken.
- In braadpan olie verhitten en ui, knoflook en gember in 4 minuten goudbruin fruiten.
- Currypasta erdoor roeren en even meebakken.
- Tomaat erdoor scheppen en geheel nog 2-3 minuten bakken.
- Aan mengsel 100 ml water en 1 theelepel zout toevoegen en geheel verwarmen tot dikke saus ontstaat.
- In oven naanbroden knapperig bakken volgens gebruiksaanwijzing.
- Eieren laten schrikken, pellen en halveren.
- Eieren in saus leggen en nog 2-3 minuten zachtjes doorwarmen.
- Naanbrood erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sperziebonen en komkommersalade.