Eieren in currysaus

Eieren in currysaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 5 eetlepel(s) rode currypasta
  • 3 sjalotten
  • 4 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • zeezout
  • 25 cl kokosmelk
  • 15 cl groentebouillon
  • ½ blik tomatenblokjes

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Haal ze uit de pan.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Schil en rasp de gember.
  • Pel en snipper de teen knoflook.
  • Verhit ineen hapjespan een scheut olie op niet te hoog vuur.
  • Fruit de sjalotten en voeg de knoflook en gember toe.
  • Voeg de bouillon toe, de currypasta, de tomatenblokjes, een beetje zout en het sap van de limoen toe. Laat 10 minuten inkoken.
  • Pel de eieren en snijd ze over de lengte in tweeën.
  • Voeg ze aan de saus toe zodat ze weer wat opwarmen.
  • Verdeel de inhoud van de pan over 4 borden en serveer er Basmati rijst bij.

Voedingswaarden

Calories: 695 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ei