Eiergeleipudding met abrikozen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 15 suikerklontjes
  • 2 eetlepels water
  • 1 liter melk
  • 150 gr bloemsuiker
  • 1 stokje vanille
  • 8 eieren

Instructies

  • Laat de dag tevoren 200 gr gedroogde abrikozen in water zwellen.
  • Laat ze de volgende dag uitlekken, droog ze af en snijd ze in kleine stukjes.
  • Bereid een karamel met 15 suikerklontjes en 2 eetlepels water en bedek de bodem en de wanden van een charlottevorm hiermee.
  • Kook 1 liter melk met 150 gr bloemsuiker en 1 stokje vanille.
  • Klop 8 eieren los, giet de warme melk erover en voeg er de abrikozen bij.
  • Giet alles in de gekarameliseerde vorm en bak het 45 minuten au bain-marie in de oven of 12 minuten in de snelkookpan ,te rekenen van zodra de pan onder druk staat.
  • Laat de pudding afkoelen en stort hem alvorens te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Ei / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België