Eierkoeken 2

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, het liefst 25°C.
Porties: 20 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram heel ei
  • 50 gram eidooier
  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 gram kristalsuiker
  • 15 gram citroenrasp
  • 250 gram patentbloem
  • 2 gram ammoniumcarbonaat *

Instructies

  • Klop de eerste 5 ingrediënten op tot een schuimige stevige massa.
  • Met het ammoniumcarbonaat met de gezeefde bloem en spatel dit voorzichtig v
  • Spuit het op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
  • Bestuif de eierkoeken eventueel met bloem en zet ze direct in een op 230°C voorverwarmde oven.
  • Bak ze tot ze een mooie kleur hebben.
  • Steek ze na het bakken direct van de bakplaat af.
  • * Ammoniumcarbonaat is een bakpoeder op basis van ammoniak. Dit kun je
  • goed ruiken. Omdat dit poeder boven de 100°C heel snel verdampt en daarbij
  • veel gassen produceert, is het het beste (enige) bakpoeder dat geschikt is voor
  • eierkoeken.
  • Laat dDe eierkoeken na het bakken goed uitwasemen om geurresten te
  • voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Koek