Eierkoeken 2
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, het liefst 25°C.
Ingrediënten
- 200 gram heel ei
- 50 gram eidooier
- 125 gram basterdsuiker
- 125 gram kristalsuiker
- 15 gram citroenrasp
- 250 gram patentbloem
- 2 gram ammoniumcarbonaat *
Instructies
- Klop de eerste 5 ingrediënten op tot een schuimige stevige massa.
- Met het ammoniumcarbonaat met de gezeefde bloem en spatel dit voorzichtig v
- Spuit het op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
- Bestuif de eierkoeken eventueel met bloem en zet ze direct in een op 230°C voorverwarmde oven.
- Bak ze tot ze een mooie kleur hebben.
- Steek ze na het bakken direct van de bakplaat af.
- * Ammoniumcarbonaat is een bakpoeder op basis van ammoniak. Dit kun je
- goed ruiken. Omdat dit poeder boven de 100°C heel snel verdampt en daarbij
- veel gassen produceert, is het het beste (enige) bakpoeder dat geschikt is voor
- eierkoeken.
- Laat dDe eierkoeken na het bakken goed uitwasemen om geurresten te
- voorkomen.