El Kefta

Siberische zomerschotel
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg schapevlees doorregen gemalen
  • ½ eetlepel peterselie gehakte
  • ½ eetlepel kervel fijngehakte
  • 200 gram boter
  • 1 ui fijngehakte
  • ½ theelepel saffraanpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ¼ theelepel zout
  • 2 dl water
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel komijn

Instructies

  • Meng het vlees met de peterselie en 1/2 eetlepel kervel.
  • Maak balletjes van het vlees.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een schotel en kook ze tot de boter is gesmolten.
  • Doe de balletjes in de schotel en zet die nog 15 minuten op een matig vuur tot de balletjes stevig zijn.
  • Serveer de balletjes met het kooknat in een diep bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Schapenvlees
Land van herkomst Rusland