Stamppot Elfstedenbliksem

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 600 g panklare koolraap
  • 1 duobakje gerookte spekreepjes
  • 2 schaaltjes stoofpeertjes à 400 g uitgelekt
  • 150 ml melk
  • 3 bosuitjes in ringen
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de aardappels en koolraap in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Bak op matig vuur in een koekenpan de spekreepjes in ongeveer 5 minuten bruin en krokant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de stoofpeertjes in stukken.
  • Giet de aardappels en koolraap af en stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot.
  • Roer de spekjes, stoofpeertjes, bosui en appelciderazijn erdoor.
  • Verwarm de stamppot al omscheppend 2 minuten zachtjes door tot alles goed verwarmd is.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze stamppot Elfstedenbliksem. De fruitige tonen van de wijn zullen de hartige smaken van de spekjes en de aardappels aanvullen, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat de smaken niet overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland