Elleboogsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g elleboogmacaroni
  • zout
  • 1 blik champignons van ongeveer 250 g
  • 1 komkommer
  • 300 g jong belegen kaas
  • 1 beker sour cream
  • citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • vers gemalen peper
  • 1 theelepel moster

Instructies

  • Kook de macaroni in ruim water met zout gaar.
  • Spoel de macaroni in een vergiet onder de koude kraan af en laat hem goed uitlekken.
  • Laat de champignons eveneens uitlekken.
  • Was de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder het zaad.
  • Snijd het vruchtvlees en de kaas in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van sour cream, wat citroensap, suiker, zout, peper en mosterd.
  • Schep alle ingrediënten goed dooreen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Macaroni komt in de handel in vele soorten en maten.
Gebruik voor salades bij voorkeur de korte elleboogmacaroni, die zich het best leent om met andere ingrediënten te vermengen.
Voor een goede salade is het gebruik van restjes macaroni niet aan te bevelen, want meestal is de macaroni dan al te plakkerig.
Geef deze elleboogsalade als lunchgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch