Elzasser asperges

de flammkuchen kent de oorsprong in de Elzas. Het is een goede basis om mee te experimenteren en past helemaal bij het voorjaar.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Flammkuchen kant en klaar
  • Vette creme fraiche
  • Asperges gekookt
  • Ham gekookt samen met de asperges
  • Ei gekookt

en naar smaak

  • Bieslook
  • Prei

Instructies

  • Kook de asperges tot deze gaar zijn in water op een bed van de eigen schillen.
  • De ham mag hieraan toegevoegd worden.
  • Het is voldoende de ham op temperatuur te brengen.
  • Kook ondertussen ook de eieren.
  • Tijdens het koken kan de prei in dunne ringen gesneden worden (vooral het wit gebruiken)
  • Bestrijk de flammkuchen met een dun laagje creme fraiche
  • Verdeel de gekookte asperges over de flammkuchen
  • Strooi de dun gesneden prei over de flammkiuchen
  • Bak dit geheel op 250 °C. in 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het vlees in stukjes, reepjes oid en snijd de eieren in plakjes of partjes.
  • Bestrooi de flammkuchen met de bieslook en verdeel het in stukjes gesneden vlees en de partjes/plakjes ei over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Let tijdens het bakken op dat de producten niet zwart verkleuren. De bodem van de flammkuchen moet wel licht kleuren.
Variatie:
In plaats van varkensham kan het gerecht geserveerd worden met dun gesneden kalfsvlees, gekookte lamsham, gebakken lamshaas puntjes of met zalm.
Gebruik in plaats van de standaard eieren eens wat anders zoals een kwartelei
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk