Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ eetlepel olie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 250 g mager rundergehakt
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 10 plakjes deeg voor hartige taart ontdooid
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul.
- Roer de shoarmakruiden en de zongedroogde tomatentapenade door het gehakt.
- Schep de fijngehakte peterselie erdoor.
- Verdeel het gehaktmengsel over de 10 plakjes deeg.
- Vouw de plakjes dicht en druk de randen dicht met een vork.
- Bak de empanadas in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de empanadas lauwwarm.
Deze empanadas gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Tempranillo. Hun fruitige en kruidige tonen complementeren de smaken van het gehakt en de kruiden in de vulling.
Voedingswaarden
Calories: 175 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 0.5 g