Empanadas combinación

Chileense pasteitjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Beslag:

  • 4 kopjes meel
  • 1 pond boter
  • 4 eierdooiers
  • 8 eetlepels melk
  • 1 theelepel zout

Het vulsel:

  • i pond filet
  • i kopje boter
  • 4 uien
  • 2 eetlepels gemalen
  • rode peper
  • 1 eetlepel meel
  • ½ kop bouillon of koud water,
  • 1 kop heet water
  • scherpe rode peper
  • zout
  • enige eieren hardgekookte
  • wat krenten

Instructies

Het beslag:

  • Het beslag wordt de avond tevoren klaargemaakt.
  • Met een houten lepel worden de ingrediënten geroerd totdat men een goed mengsel gekregen heeft.
  • Dit beslag laat men, gewikkeld in een servet, tot de volgende dag staan.
  • Dan wordt het beslag ‘gerold’ en in schijven gesneden, die de pasteitjes moeten gaan vormen.

Het vulsel:

  • Het rauwe vlees wordt fijn gehakt.
  • De uitjes worden gefruit en gebakken in hete boter, waaraan 2 eetlepels rode peper zijn toegevoegd.
  • Vervolgens wordt het vlees aan deze uitjes toegevoegd en meegebraden.
  • Het meel wordt opgelost in een beetje koud water of bouillon, waarbij men er wel voor dient te zorgen dat het mengsel helder blijft.
  • Over dit mengsel giet men nu heet water en het resultaat voegt men nu toe aan de uien en het vlees.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Dit alles laat men op het vuur staan tot het geheel gaar is.
  • Hierna laat men dit mengsel volledig afkoelen, zet het desnoods in de ijskast.
  • Op elke schijf [zie boven] wordt vervolgens wat vulsel gelegd, enige krenten en een paar schijfjes hard gekookt ei.
  • De schijfjes deeg worden nu dichtgevouwen op de manier, die men zelf wenst en daarna met wat ei of een ander garneringsmiddel versierd en in een hete oven gestopt.
  • Na ongeveer een kwartier zijn de pasteitjes klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Chili