Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g stoofvlees
- 2 ui
- 1 eetlepel(s) Al-Andalus kruiden
- 150 ml fond
- 8 plakjes bladerdeeg
- water
- 1 ei
Instructies
- Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.
- Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
- Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.
- Roer het stoofvlees met een vork los.
- Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.
- Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
- Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.
- Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.
- Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g