Empanadas met gestoofd rundvlees

Argentijnse Empanadas met Gestoofd Rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.
  • Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
  • Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.
  • Roer het stoofvlees met een vork los.
  • Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
  • Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.
  • Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Argentinië