Engelse kaasfondue

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dikke plak bakbacon vleeswaren
  • 1 teen knoflook
  • 4 dl Murphys Irish Red bier pijpje 5 dl
  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • 6 zakjes geraspte cheddar à 100 g
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 3 eetlepel(s) slagroom

Instructies

  • Bacon in piepkleine blokjes snijden.
  • Bacon in droge koekenpan uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven.
  • In fonduepan bier, citroensap en mosterd op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
  • Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme bier roeren tot alle kaas gesmolten is.
  • In kopje maïzena met slagroom tot glad papje roeren.
  • Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
  • Bacon door kaasfondue roeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met toast van wit casinobrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas / Varkensvlees
Land van herkomst Engeland