Engelse Zalmboter

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 gr zalmfilet
  • 75 gr roomboter
  • ½ bakje tuinkers
  • 50 gr gerookte zalmsnippers

Instructies

  • In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen.
  • Vuur zeer laag en zalm in de wijn leggen (net onder) en 10 min. garen.
  • Zalm met schuimspaan uit pan nemen.
  • Donkere stukjes verwijderen. Met 50 gr boter en 3 el van kookvocht in machine of staafmixer pureren.
  • Zalmsnippers kort mee pureren.
  • Helft tuinkers erdoor en zout/peper.
  • Mengesel in schaaltje scheppen. en gladstrijken.
  • Rest boter smelten eroverheen gieten en in koelkast laten opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Boters / Vis / Zalm
Land van herkomst Engeland