English pie with rabbit

English pie with rabbit

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg :

  • 350 gram gezeefde bloem
  • 75 gram spekvet
  • 75 gram boter
  • snuifje zout
  • 3 el koud water
  • 1 ei

Voor de vulling :

  • 300 gram gaar konijnenvlees bouten, restjes
  • 100 g gekookte Meesterlycke ham
  • 200 g gekookte erwten en wortelen
  • 1 gehakte ui
  • 3 eieren
  • 1 dl verse room
  • versgemalen zwarte peper & zout

Instructies

  • Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg.
  • Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter).
  • Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Meng de ingrediënten voor de vulling.
  • Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers
  • de randen goed aan en prik in met een vork.
  • Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen.
  • Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg.
  • Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud of warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Wild
Land van herkomst Engeland