Entrecôte met tagliatelle en citroenremolata

Boodschappen 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes (ca 150 g p stuk)
  • versgemalen peper
  • zout
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 citroenen
  • 2 sneetjes witbrood of stuk stokbrood niet te vers
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g geraspte Parmenzaanse kaas
  • 2 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries of 2 theelepels gedroogd

Instructies

  • Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • Boen de citroenen schoon onder heet water.
  • Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vruchten uit.
  • Verkruimel het brood en meng het kruim met de citroenrasp.
  • Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook en pijnboompitten goudbruin.
  • Voeg het brood-citroenmengsel toe en bak het licht krokant.
  • Dit is de citroenremolata.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Rooster intussen in een hete grillpan de entrecotes ca 3 minuten per kant.
  • Schep 50 ml citroensap en de rest van de olijfolie met de kaas door de pasta.
  • Serveer de pasta bestrooid met remolata en peterselie bij de entrecotes.
  • Lekker met broccoli of spinazie en een tomatensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
vervang de entrecotes door kalfsoesters
Variatietip:
vervang de pijnboompitten eventueel door gehakte walnoten of pecannoten
Variatietip:
schep eens 2 eetlepels rode pesto door de pasta
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Pasta / Vlees