Epaule d'agneau à la Grecque

lamsschouder op z'n Grieks
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g lamsschouder
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • thijm
  • 1 eetlepel koriander
  • 100 g venkel
  • olie
  • dl bouillon
  • zout
  • peper
  • 1 citroen

Instructies

  • Schil de knoflook.
  • Snij ze in de lengte in vieren en piqueer hiermee het vlees.
  • Geef zout en peper over het vlees.
  • Leg het vlees in een ovenvaste schaal.
  • Schil de uien en snij ze in vieren en leg ze om het vlees.
  • Voeg dan de korianderzaadjes toe, de venkel, tijm, zout en peper.
  • Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de uien.
  • Schenk wat olie over het vlees en over de groenten er omheen.
  • Zet de schaal in een oven van 200 C.
  • Arroseer af en toe met wat bouillon.
  • Laat de schaal 50 minuten in de oven en serveer dan meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Griekenland