Epaule d'agneau en papillotes

lamsschouder in perkament
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g ontbeende lamsschouder
  • olie
  • 1 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • marjoleinpoeder
  • oregano
  • munt
  • thijmpoeder
  • venkelzaadjes
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak een marinade.
  • Was de citroen.
  • Haal het geel van de schil af en pers de citroen uit.
  • Doe de citroenschilletjes,wat marjolein,oregano,muntblaadjes,tijmpoeder, venkelzaad, cayennepeper zout en peper in een kom.
  • Doe er vier eetlepels olie bij en het citroensap.
  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 70 g.
  • Rol deze door de marinade en laat ze 2 uur marineren op een koele plaats.
  • Maak 4 stukken perkamentpapier of vetvrij papier klaar.
  • Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken. passeer het vocht van de marinade en strijk daar de vellen papier mee in.
  • Leg op elk vel 3 stukken vlees en een half laurierblad.
  • Vouw er nu pakketjes van en zorg ervoor dat deze goed dicht zijn.
  • Zet de pakketjes in een oven van 180 C en laat ze daar 30 minuten.
  • Leg de pakketjes op de borden en laat ze pas aan tafel openmaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk