Escalopes de veau à la Dijonnaise

kalfslapjes uit Dijon
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 50 g boter
  • 0,1 dl marc de bourgogne
  • 4 sjalotjes
  • 0,2 dl slagroom
  • 60 g mosterd
  • zout
  • peper

Instructies

  • Strooi zout en peper op de kalfslapjes.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Sauteer hierin de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant.
  • Schil ondertussen de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Als de kalfslapjes klaar zijn leg ze dan op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Doe de sjalot bij de braadboter en laat ze zachtjes smelten.
  • Schenk er de marc bij en flambeer.
  • Meng de slagroom met de mosterd.
  • Geef het mengsel bij de sjalotjes en laat even koken op heel klein vuur.
  • Roer goed met een houten lepel over de bodem om alle aanbaksels los te maken.
  • Controleer de saus op smaak.
  • Passeer ze over de kalfslapjes en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk