Escalopes de veau à la grand mère

kalfslapjes op grootmoeders wijze
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 65 g boter
  • 65 g boter
  • 4 lapjes gerookte ham
  • 30 g bloem
  • 130 g kaas
  • 0,3 dl port
  • 0,2 dl slagroom
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de kalfslapjes met bloem, zout en peper.
  • Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 6 minuten aan elke kant.
  • Haal ze uit de pan.
  • Snij de ham in lapjes die op de kalfslapjes passen.
  • Snij de kaas in dunne lapjes.
  • Bedek de kalfslapjes met kaas en daarna met ham en weer met kaas.
  • Geef er peper over.
  • Beboter een ovenvaste schaal, leg er de kalfslapjes in en laat 15 minuten gratineren in een oven van 220 ºC.
  • Deglaceer ondertussen met de port en de slagroom de braadboter van de kalfslapjes, laat dit even flink koken, schraap alle aanbaksels los en breng de saus op smaak.
  • Schenk ze over het vlees zodra dit uit de oven komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk