Escalopes de veau au Cidre

kalfslapjes met cider
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 100 g boter
  • 100 g champignons
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 dl droge cider
  • dl slagroom
  • suiker
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de wortel, was ze en rasp ze.
  • Was de prei en snij het wit in dunne ringetjes.
  • Smelt 50 g boter in een pannetje, voeg er de groenten bij, wat suiker,zout en peper, doe er beboterd vetvrij papier over en laat zeer zachtjes gedurende 20 minten smoren.
  • Roer er af en toe in.
  • Maak de champignons schoon.
  • Snij ze in dunne plakjes.
  • Smelt de rest van de boter in een pan, strooi zout en peper over de kalfslapjes en sauteer ze gedurende 4 minuten aan elke kant.
  • Haal ze uit de pan, houd ze warm en doe de champignons bij de braadboter.
  • Als alle losgelaten vocht verdwenen is, geef er dan de cider bij.
  • Laat deze volledig inkoken en voeg er dan de room bij en de in boter gestoofde groenten.
  • Geef er zout en peper over, leg de kalfslapjes erin en laat zachtjes reduceren totdat de saus de juiste dikte heeft.
  • Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde dienschaal, geef er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk