Escalopes de veau comme en Berry

kalfslapjes uit Berry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 60 g boter
  • 250 g champignons
  • 20 g bloem
  • 80 g geraspte kaas
  • 2 dl melk
  • 100 g gekookte ham
  • 4 uien
  • ½ dl slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de uien en hak ze fijn.
  • Maak de champignons schoon.
  • Hak ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan en sauteerhierin de kalfslapjes gedurende 6 minuten aan elke kant.
  • Geef er zout en peper over.
  • Haal de kalfslapjes uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Sauteer nu in de braadboter van de kalfslapjes de uien en champignons.
  • Snij de ham in juliënne.
  • Voeg ze bij de uien.
  • Strooi er de bloem over.
  • Roer goed en geef er de melk bij, zout en peper en laat 10 minuten sudderen.
  • Strooi flink kaas over de kalfslapjes, bedek ze met de saus en geef er de room over.
  • Zet de schaal 15 minuten in een oven van 220 ºC.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk