Escalopes de veau du Holstein

Holsteiner schnitzel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 50 g boter
  • 1 komkommer
  • 4 sardientjes
  • 4 eieren
  • paneermeel
  • zout
  • peper
  • bouillon

Instructies

  • Schil de komkommer, snij ze in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snij het
  • komkommervlees in brunoise.
  • Stoom ze in een open pan gedurende 5 minuten.
  • Paneer de kalfslapjes à l'anglaise.
  • Warm de sardines in hun olie op.
  • Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  • Sauteer in de braadboter de eieren tot spiegelei.
  • Leg op elk lapje vlees een sardine en een ei.
  • Leg de brunoise komkommer er omheen.
  • Deglaseer de braadboter met twee eetlepels bouillon, schrap alle aanbaksels los laat even koken en schenk de jus over de komkommmer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Duitsland