Eurasian aloo gobi

Eurasian aloo gobi

Bloemkool aardappel worst curry
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 worst vers bereid door uw slager, b.v. Frankfurter Bratwurst, in schijfjes gesneden
  • 2 grote aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
  • ½ kleine bloemkool in takjes gesneden
  • 1 grote ui gehalveerd en in schijven gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst of fijngestampt
  • 2 cm gemberwortel verse / fijngestampt (samen met de knoflook)
  • 2 tomaten in kubusjes (1 cm) gesneden
  • ½ theelepel zeezout bijzouten naar smaak
  • 2 eetlepel(s) olie
  • een paar twijgjes koriander grof gesneden blaadjes van verse

Kruiden :

  • 0.25 theelepel turmeric poeder kurkuma-geelwortel
  • 0.75 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel(s) rode chili pasta
  • 1 theelepel garam masala indien helemaal niet voorhanden vervang met : 1/4 teelepel kaneelpoeder, 1/4 teelepel zwarte peper

Instructies

  • Doe 1 eetlepel olie in een niet aankleef pan en bak hierin de worst en de ui voor 15 minuten.
  • Schuif ui en worst naar de zijkant van de pan.
  • Voeg 1 eetlepel olie toe en laat heet worden.
  • Voeg de gember, knoflook, rode chili paste (of droge chili) en aardappelen toe en laat 1 minuut bakken binnen de ring van worst en ui, onder voortdurend roeren.
  • Doe de tomaten in de pan en meng alles onder elkaar.
  • Verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 9 minuten sudderen.
  • Voeg dan de bloemkool, zout en overige kruiden toe, verwarm tot kookpunt, doe een deksel op de pan en laat 6 minuten sudderen.
  • Doe het deksel van de pan en sudder eventueel verder indien de aadappelen of bloemkool niet hard genoeg gekookt is.
  • Voeg de korianderblaadjes toe, roer nog even om en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst Fusion