Kook 1 kg aardappelen gaar.
Snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook.
Schil 3 cm gemberwortel en rasp hem fijn.
Snijd 1 winterwortel en 1 struik paksoi in dunne reepjes.
Rooster 50 gr hazelnoten met vlies in een droge koekenpan en hak ze grof.
Smelt 40 gr boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur in ± 3 minuten glazig.
Voeg de geraspte gember, de wortelreepjes en 1 eetlepel ketoembar toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
Breng 1 dl melk aan de kook.
Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en peper naar smaak tot een luchtige puree.
Schep er het uimengsel, de paksoi en 3 eetlepels gesneden gember door en warm alles omscheppend goed door.
Garneer met de achtergehouden hazelnoten en 2 eetlepels fijngehakte koriander.